Susjed zracnom puškom ubio psa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedmogodišnji labrador Leo, maskota galerije Tigor u Baredinama Donjim, ubijen je zracnom puškom nedaleko od galerije i svoje kuce.

Kako nam je potvrdio voditelj Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošcu PU istarske Valter Opašic, djelatnici bujske Policijske postaje izašli su na teren slijedom dojave zaprimljene u petak oko 19 sati i obavili ocevid. Utvrdili su da je Leo pogoden na zemljištu zasadenom maslinama uz susjednu kucu kamo je došetao bez nadzora, a zatim se udaljio i ubrzo nakon toga uginuo.

Obdukcija u Veterinarskoj ambulanti Buje pokazala je da je smrt uzrokovana metkom, koji je u postupku izuzet. Pocinitelju, 62-godišnjaku iz Baredina Donjih, puška je oduzeta i slijedi mu prekršajna prijava na osnovi Zakona o oružju jer je pušku koristio na neprimjeren nacin. Okolnosti ovog strašnog dogadaja policija i dalje utvrduje i provjerava ima li elemenata kaznenog djela, rekao je Opašic.

Leovi vlasnici, Ronny i Jasna Jušic, i jucer su bili vidno potreseni i nisu željeli govoriti za novine.

"Naš je ljubimac jednostavno bio clan obitelji, a i nezaobilazan sudionik dogadaja u Tigoru. Bio je izuzetno dobrocudan i druželjubiv, svi su ga znali i voljeli. Živimo na kraju sela, samo je nekoliko kuca oko nas i Leo se ovuda slobodno kretao, kao uostalom i drugi seoski psi, ali nitko se nikad na njega nije požalio.

Nemoguce je opisati tugu i nevjericu koji su nas obuzeli kad se teško ranjen, sav u krvi dovukao kuci i poklonio nam posljednji pogled na kucnom pragu", jedino je što nam je Jasna Jušic uspjela reci.


Podijeli: Facebook Twiter