Sušic: Bodovi ce imati trostruku vrijednost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu ce na stadionu Aldo Drosina snage odmjeriti Istra 1961 i Inter. Bit ce to dvoboj susjeda na prvenstvenoj ljestvici, desetoplasiranih Puljana i jednu poziciju slabije rangiranih Zaprešicana, momcadi koje na svom kontu imaju po 31 bod, a zeleno-žuti su trenutacno u prednosti zahvaljujuci gol-razlici 24:24, naspram Interovih 26:27.

Premda se i jedni i drugi u ovom trenutku nalaze iznad crte koja garantira ostanak u elitnom društvu, cinjenica da je cak sedam klubova stisnuto unutar samo dva boda potvrduje da su stvari još daleko od konacnog rješenja, a ovom ogledu daje dodatnu važnost.

- Inter nam je direktan konkurent u borbi za ostanak i bodovi protiv njega vrijedili bi ne dvostruko, nego trostruko - rekao je Mateo Sušic, pouzdani desni bocni Istre 1961, s 1.890 odigranih minuta igrac s najvecom ovosezonskom minutažom u pulskom klubu. - Inter je dobra i tehnicki potkovana momcad i ne ocekujem uopce laganu utakmicu, ali s obzirom na našu formu i igre koje pružamo u posljednje vrijeme, kao i napadacki nogomet koji gajimo, uvjeren sam da cemo je dobiti, kazao je Sušic.

Puljani su na tri ovogodišnje domace prvenstvene utakmice upisali tri pobjede, postigavši na svakoj po dva pogotka. Varaždin su "otpuhali" u 22. minuti, Šibenik u osmoj, dok se protiv Luckog na prvi pogodak cekalo do 52. minute.

- Jedna od glavnih stvari koje trener Pamic traži od nas je da budemo strpljivi dok cekamo naš pogodak. Past ce on u 50., 70. ili 90. minuti, nije bitno kad, no zabit cemo ga prije ili poslije, (samo)uvjeren je Sušic.

Ova dva suparnika jesenas su u Zaprešicu odigrali 1:1. Inter je poveo golom u drugoj minuti, a šest minuta prije kraja prvog dijela poravnao je Belle i to je ostao konacan rezultat, premda su Puljani propustili nekoliko izglednih prilika. Probat ce to nadoknaditi u subotu, usprkos cinjenici da su pripremu za ovaj susret, zbog svega što se dogadalo na i poslije regionalnog derbija, odradili u sve, samo ne idealnim uvjetima. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter