Susak: Ribari u mreži pronašli tijelo muškarca

Sumnja se na nestalog jedriličara iz Omana (M. MIJOŠEK)
Sumnja se na nestalog jedriličara iz Omana (M. MIJOŠEK)

Policijska uprava istarska 22. prosinca u 19.40 sati zaprimila je obavijest od Lučke kapetanije da su ribari na ribarici prilikom izvlačenja mreže iz mora u blizini otoka Suska u mreži uočili truplo muškarca, potvrdila nam je glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović.

Prema njezinim riječima, predmet je preuzelo Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci, a neslužbene informacije upućuju na mogućnost da je pronađen nestali jedriličar, 26-godišnji Mohamad Al-Alavi, državljanin Omana.

Al-Alavi je bio jedan od šest članova posade trimarana, jedrilice koja se uputila na tršćansku regatu Barcolana. No kod Suska je 6. listopada Al Alavi pao u more i unatoč višednevnoj potrazi na moru i iz zraka, nije pronađen. Njegov nestanak prijavio je skiper trimarana Sidney Gavignet koji je s ostalim članovima posade odustao od Barcolane i danima tragao za prijateljem.

Iz Ministarstva mora zasad nema nikakvih službenih informacija, pa ni potvrde da je kod Suska pronađeno upravo tijelo nestalog jedriličara. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter