Surfanje, kajtanje i skejtanje u uvali Školjić

S prošlogodišnjeg natjecanja (M. ANGELINI)
S prošlogodišnjeg natjecanja (M. ANGELINI)

Sportska manifestacija "Catch me if you can!" održat će se od 30. listopada do 3. studenog u uvali Školjić na Kamenjaku. Riječ je o četiri natjecanja u windsurfingu, kiteboardingu i skateboardu.

Tijekom četiri dana održat će se IFCA Freestyle Europsko prvenstvo za mlade do 18 godina pod pokroviteljstvom Svjetske Windsurfing Federacije, RIP CURL "Catch me if you can" KITE utrka, Državno windsurfing prvenstvo u klasi TECHNO 293 i to po prvi puta u Hrvatskoj i WANTED Skateboard Contest u dvije kategorije (mlađi od 16 i stariji od 16).

Organizator manifestacije je udruga Bura, a među sponzorima su Javna ustanova Kamenjak (150 tisuća kuna), Turistička zajednica općine Medulin (50 tisuća kuna), Općina Medulin (oprema za manifestaciju)… Programi počinju svaki dan u 11 sati.

- Utisci s prošlogodišnje manifestacije koja se tada održala prvi put su izvanredni i velik dio natjecatelja dolazi i ove godine, istaknuo je Neven Iveša, ravnatelj JU Kamenjak na konferenciji za novinare.

Lenka Milivojević Ivanovski, predsjednica udruge Bura naglasila je da je važan partner u ovogodišnjem natjecanju Daskaški klub Karkadur iz Pomera.

- Tijekom sva četiri dana vladat će duh extreme sporta jer smo uključili niz udruga iz Pule poput koturaljkaškog kluba Inline, pulskih hokejaša, skateboardera…

Tijekom dana posjetiteljima i natjecateljima će se predstaviti DJ- evi alternativne urbane scene dok će navečer od 20 sati do dva ujutro atmosferu podizati poznati DJ-evi i Mc-evi poput Arboretum Kolektiva, Seasplash Crewa, Exotic Timesa, Music After Dinnera te PulaP Reggae Stationa. Za taj dio zaslužna je udruga Arboretum, rekla je Andrea Praznik, menadžerica manifestacije.

Ruben Petrisie iz Nizozemske koji i ovu godinu sudjeluje u organizaciji događaja dodao je da se očekuje nastup 75 natjecatelja te da je sretan što se natjecanje ponovno održava na Kamenjaku i što se velik dio natjecatelja ponovno vraća pozitivno ohrabren prošlogodišnjim iskustvom.

Osim natjecateljskog dijela, tijekom manifestacije nudit će se velik broj dodatnih aktivnosti poput Red Bull F1 race simulatora, ljudskog stolnog nogometa, interaktivnog performansa hokejaša, nastupa koturaljkaša, parkour nastupa… (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter