Suradnjom do zapošljavanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon osnivanja županijskog Lokalnog partnerstva za zapošljavanje (LPZ) predstavnici istarskih gradova i institucija ukljucenih u rad tog tijela potpisali su danas u Domu hrvatskih branitelja sporazum o suradnji.

Uz djelatnike Podrucne službe Pula Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u ovu su inicijativu ukljuceni i partneri iz Istarske razvojne agencije, jedinica lokalne samouprave, Istarske županije, sindikata, Sveucilišta, gospodarske i obrtnicke komore, nevladinih udruga te predstavnici poslodavaca.

Intencija LPZ-a je pomocu analize tržišta rada detektirati potrebe u zapošljavanju cime bi se trebalo olakšati i definiranje novih smjerova u školstvu. Predsjednica LPZ-a Irena Peruško naglasila je da su se u rad ukljucile i vodece tvrtke poput Valamara, Cimosa, Uljanika, Istraturista, Riviere Porec i Plave lagune, a u pregovoru su i s Adrisom.

Naglasila je da ce LPZ biti savjetodavno tijelo kojem je glavni cilj razvoj i poticanje zapošljavanja, a u planu je formiranje radnih grupa koje ce izraditi pripremu baze projekata koji ce se kandidirati prema europskom socijalnom fondu ne bi se iskoristila bespovratna europska sredstva koja ce se koristiti za povezivanje obrazovanja i zapošljavanja.

Neki od zadataka LPZ-a su i razvoj koordinirane strategije te savjetovanje o županijskom razvoju ljudskih potencijala i povezivanje s Gospodarsko socijalnim vijecem. Namjera je i kreirati vlastite programe na razini županije koji ce biti u skladu sa Županijskom razvojnom strategijom, ali i poticanje te ukljucivanje partnera da sudjeluju u planiranju i provedbi politike razvoja ljudskih potencijala.

Tematske radne skupine ce izmedu ostalog biti zadužene za suradnju s predstavnicima privatnog i javnog sektora, obrazovnih i znanstveno-istraživackih institucija te s predstavnicima civilnog društva.


Podijeli: Facebook Twiter