Suradnja umjetnika susjednih zemalja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložba "Terpictura" otvorena je u pulskoj galeriji Milotic. Radi se o internacionalnom projektu hrvatskih, slovenskih i talijanskih autora, a ovom su se prigodom predstavili: Loris Agosto, Karim Azad, Vladimir Bacic, Blaž Erzetic, Edes Frattallone Longo, Miran Kordež, Marta Malni, Mladen Milotic i Renzo Pagotto.

Izložbu je otvorila Maria Rosario De Vitis Piemonti, književnica i predsjednica Kulturalnog centra "Tullio Crali", koja je istaknula da je peto izdanje "Terpicture" važan korak s kojim se utvrduje uspjeh medunarodne umjetnicke izložbe na kojoj su izlagali najistaknutiji umjetnici iz Italije, Slovenije i, od ove godine, Hrvatske, koja se priprema za Europsku uniju.

Kao i u prethodnim izdanjima, izložba ce biti predstavljena i u drugim gradovima jer nalazi gostoprimstvo u Sloveniji i ostalim zemljama, a ostvarena je uz doprinos Furlanije i Julijske krajine.

- "Terpictura" se kvalificira kao prilika od velikog znacaja za umjetnicku i kulturalnu promociju koju Centar predstavlja sa strašcu i mjerodavnosti u korist kvalitete života u Goriziji i okružju, kazala je De Vitis Piemonti.

Izložba je, unatoc tehnickim i rukopisnim razlicitostima, zaživjela u punom sjaju. Kao i do sada, publika i struka imat ce razloga ponovno posjetiti galeriju Milotic.


Podijeli: Facebook Twiter