Suradnja TV Istre i talijanskog TVisiona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

TV Istra je uspostavila suradnju i kvalitetne poslovne odnose s talijanskom grupacijom TVision, tvrtkom za emitiranje programa na televizijama Antennatre, Nordest i Free. U zajednickoj suradnji, razmjeni programa i iskustava pokušat ce odgovoriti na izazove novih medija i pripremiti se za promjene koje nas ocekuju ulaskom u Europsku uniju.

- TVision je vodeca tvrtka za emitiranje programa na sjeveroistoku Italije i pokriva podrucje regija Veneto, Friuli-Venezia Giulia te Trentino-Alto Adige sa stotinjak djelatnika rasporedenih u osam redakcija koji proizvode osam regionalnih vijesti, kaže direktorica TV Istre Gordana Restovic.

TV Istra i TVision suradnju ce zapoceti prikazom posebno radenih vijesti na talijanskom jeziku koje ce biti namijenjene talijanskoj manjini i stranim turistima, dok ce za jesensku shemu prirediti svojim gledateljima prave televizijske poslastice. Vijesti iz regije Friuli-Venezia Giulia na TV Istri pocet ce se emitirati danas u 22.30 sati.

- Uza sve dozvole i suglasnosti, ovo je prva takva medunarodna televizijska suradnja u Hrvatskoj koja ce promovirati suživot buduce europske zajednice i gospodarsku suradnju šire regije. Važno je istaknuti da je i grupa TVision za pokretanje suradnje s TV Istrom dobila odobrenje nadležnog talijanskog ministarstva, što se u ovoj uspješnoj poslovnoj televizijskoj grupaciji tumaci "institucionalizacijom" navedenog partnerstva, istice Restovic.

Vjeruje da je ova suradnja novi iskorak regionalnih medija te da ce naici na dobar odjek gledatelja jer ce omogucavati i predstavljanje naših prirodnih i kulturnih ljepota te raznih proizvoda na talijanskom tržištu. (G. I.)


Podijeli: Facebook Twiter