Suradnja stranaka koje se programski podudaraju

(B. PETROVIĆ)
(B. PETROVIĆ)

Predstavnici Istarske stranke umirovljenika - Partito Istriano dei pensionati (ISU-PIP), Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske (BDSH) i Zelenog saveza – Zeleni, potpisali su danas Sporazum o podršci i suradnji triju stranaka.

Kako je naglašeno oni će zajednički nastupati na mjesnim, lokalnim, regionalnim i izborima za Hrvatski sabor u cilju podjele odgovornosti u obnašanju predstavničke i izvršne vlasti na svim razinama, a prvenstveno u Istarskoj županiji, pokušati učvrstiti povjerenje građana u učinkovitost i vjerodostojnost regionalne samouprave te stvoriti pretpostavke za bolju i uspješnu međusobnu suradnju na svim razinama.

Kako je u uvodu pojasnio predsjednik "Zelenih" Josip Anton Rupnik ove su tri stranke koalirale i na prošlim lokalnim izborima prije četiri godine, a sada su dogovorene još jače zajedničke aktivnosti koje se temelje na programima triju stranaka, koji se međusobno nadopunjavaju.

- Suradnjom i zajedničkim aktivnostima možemo na području naše županije puno toga postići i zato me raduje ova "radna suradnja", kazao je Rupnik te riječ prepustio predsjedniku Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske Nedžadu Hodžiću koji je kazao da su se na suradnju odlučili jer se ove stranke programski podudaraju.

- Kao manjinska stranka podupiremo ekološke ideje koje zastupaju "Zeleni", a svima nam je zajedno cilj jedno moderno uređeno društvo u kojemu su svi jednaki, bez obzira na razlike u naciji ili vjeri, kazao je Hodžić.

Zdenko Pliško, predsjednik Istarske stranke umirovljenika, naglasio je kako je dosadašnja suradnja s ovim strankama bila iznimno uspješna te nabrojao kako su se oni, primjerice, zalagali za unaprjeđenje palijativne skrbi, pomoć u kući za starije osobe, ali i uvođenje zavičajne nastave u škole. Na kraju je pozvao sve umirovljenike da na predstojećim izborima upravo njima poklone svoj glas i povjerenje, kazavši da Istra ima daleko bolje standarde za umirovljenike od ostatka Hrvatske, no uvijek ima mjesta za pomake nabolje. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter