Suradnja sa Španjolskom na području gospodarstva i kulture


Gradonačelnik Pule Boris Miletić primio je danas u prostorijama Komunalne palače veleposlanika Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj Eduarda Aznara. Njihov je razgovor bio usredotočen na mogućnosti suradnje, prvenstveno na području gospodarstva i kulture. Miletić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, naglasivši da ju je moguće dodatno proširiti i ojačati, čemu se raduje.

Smart city rješenja

- Pula je po mnogočemu lider u Hrvatskoj i uvijek smo otvoreni za nove izazove i ideje koje mogu život u gradu učiniti ugodnijim. Španjolski gradovi daleko su stigli u implementaciji pametnih, "smart city" rješenja koja i mi želimo iskoristiti kako bi podigli svijest javnosti oko važnih pitanja današnjice, poput zaštite okoliša, uštede energije i mobilnosti, kazao je gradonačelnik.

Aznar je gradonačelnika ukratko upoznao s brojnim aktivnostima koje Veleposlanstvo tijekom godine provodi u Hrvatskoj, od kojih se najveći dio odnosi na kulturu.

Filmski festival i Sajam knjige

- Naša je dosadašnja suradnja zaista dobra, a smatram kako može biti još bolja, posebno na području ekonomije i kulture. Španjolski pisci i književnici sudjelovali su na proteklom Sa(n)jmu knjige u Istri, koji je sjajan i poznat je i izvan granica Hrvatske. Nadaleko je poznat i Pulski filmski festival, pa i tu postoji mogućnost povezivanja s Pulom radi produkcije španjolskih filmova, najavio je Aznar, napominjući da će veliko iskustvo koje imaju po pitanju "pametnih gradova" rado podijeliti s Pulom. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter