Suradnja s basistom Rolling Stonesa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Voodoo Box, naziv je glazbenog projekta ciju kreativnu silu cine Ilvio Big Jagger i Al Bert, odnosno Alberto Favaro i Silvio Pillon, koji uz Paola Paolippija, Fabija «Censorea» Fiammenga i Orazia «Big Schufflea» De Salvija cine venecijanski Rolling Stones tribute bend The Step Stoned.

Kako smo doznali od Big Jaggera i Al Berta, u sedam godina koliko sviraju obrade Stonesa rodilo se mnoštvo ideja za autorske skladbe, samo se cekao pravi trenutak da iskorace iz cover u autorske vode, a taj trenutak je kulminirao kad su upoznali basista Rolling Stonesa Darryla Jonesa.

- Upoznali smo Darryla na otvaranju jednog kluba u Veroni. Poslušao nas je, sprijateljili smo se i ocito ga dojmili buduci da nam je ponudio suradnju na jednoj skladbi. Odsvirao je i producirao «I Wanna Roll», a onda nam ponudio da producira i ostatak albuma koji bi trebao izaci na jesen, rekao nam je Big Jagger o suradnji s Jonesom.

Što se glazbenog usmjerenja tice, Voodoo Box nisu odlutali daleko od uzora svojih clanova, vec gaje zvuk u mnogocemu slican Stonesima u njihovim najboljim danima, ili, kako nam je to Ilvio rekao: «Veoma rolling, stopostotni rock'n'roll». Ono što ih izdvaja iz mnoštva stonesolikih bandova je prije svega suradnja s Jonesom, ali i s drugim renomiranim talijanskim glazbenim imenima poput klavijaturista Francesca Signorinija i Stefana Zabea.

- Htjeli smo sve odraditi kako treba pa je kompletni materijal sniman analogno u posebnom studiju s opremom iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeca, onako kako se to nekad radilo, bez ikakvih kompjuterskih dorada – samo cisti rock'n'roll, odao nam je Al Bert.

Što se promocije tice, Step Stoned, odnosno Voodoo Box kažu da im se veoma svida svirati u Hrvatskoj i definitivno namjeravaju autorske skladbe iskušati na hrvatskoj publici koja ih je do sada uvijek dobro prihvacala.

Puljani su dio Voodoo Boxa mogli cuti za gostovanja Step Stoneda na ovogodišnjem Twin Horn Beach Partyju, a inace su Voodoo Box snimili i promo CD, na kojem se uz «I Wanna Roll» nalaze još i «Nivea Dry» te funkoidna «Azzazelo the Cat».


Podijeli: Facebook Twiter