Suradnja pulskog sveucilišta i Microsofta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na poslovnoj konferenciji Windaysa  u petak su, u sklopu Education Alliance programa, Ivan Vidakovic, direktor Microsofta Hrvatska, Robert Matijašic, rektor Sveucilišta Jurja Dobrile u Puli i Boris Krstanovic, direktor Multilinka, potpisali Sporazum o medusobnoj suradnji.

Vidakovic rekao je da je rijec o prvoj implementaciji usluga u oblaku u hrvatskom školstvu koja ce pulskom Sveucilištu omoguciti korištenje sofisticiranih programa, kolaboraciju i komunikacije.

- Malo sveucilište ovim je postalo lider u implementaciji IT sustava u svoje poslovanje. Microsoft je ponudio rješenja, a partner Multilink ih prenosi sveucilištu, njegovim nastavnicima i studentima, naglasio je Vidakovic.

Matijašic se zahvalio Microsoftu i Multilinku što su im omogucili pristup visokim tehnologijama, kojima ce pulsko sveucilište postati centar izvrsnosti. To ce biti znacajno za 3.000 studenata i 200 nastavnika i sve s kojima sveucilište suraduje u Hrvatskoj i inozemstvu.

- Implementacija ovog sporazuma omogucit ce ne samo pristup MS proizvodima, vec i bolju medusobnu komunikaciju medu studentima i nastavnicima, istaknuo je Matijašic.

Boris Krstanovic rekao je da ce Multilink ponuditi cijeli niz infrastrukturnih i inovativnih rješenja. Omogucit ce ukljucivanje studenata u medunarodne projekte te razradivati njihove ideje.

Potpisani sporazum omogucuje pristup nizu besplatnih alata i rješenja, prijave projekata za pretpristupne fondove EU-a, na koje ce moci aplicirati i studenti, te sudjelovanje u brojnim radionicama. (A. P.)


Podijeli: Facebook Twiter