Suradnja policije i građana preduvjet sigurnosti

Pazinski policajci na prijemu kod gradonačelnika (M. RIMANIĆ)
Pazinski policajci na prijemu kod gradonačelnika (M. RIMANIĆ)

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić sa suradnicima upriličio je u povodu blagdana sv. Mihovila i Dana policije prijem za pazinske policajce. Uz načelnika Policijske postaje Pazin Valtera Opašića prijemu su prisustvovali njegovi suradnici Eliza Štoković, pomoćnica načelnika za temeljnu policiju, Kristina Miljavac, predstavnica upravnih referenata i Dalibor Krajina pomoćnik načelnika za krim-policiju.

Područje obuhvaća 500 četvornih km

Budući da Pazinska policijska postaja skrbi o sigurnosti na području cijele Pazinštine prijemu su prisustvovali i predstavnici okolnih općina. Radi se o velikom području koje obuhvaća oko 500 kilometara četvornih s brojnim prometnicama, ali i vrlo prometnim Istarskom cestovnim ipsilonom, rekao je Krulčić, zahvalivši ovom prigodom policiji koja svojim aktivnostima ovaj prostor čini jednim od sigurnijih u okruženju. Ističući dobru suradnju s policijom izrazio je uvjerenje da će se takav odnos na obostrano zadovoljstvo nastaviti.

Načelnik Opašić zahvalio je na čestitkama dodajući kako Policija građanima nastoji pružiti osjećaj sigurnosti. Napomenuvši kako statistike svjedoče smanjenju kaznenih djela i teških prometnih nezgoda na području pod nadležnošću Policijske postaje Pazin. Dodao je kako otkrivačka djelatnost uspijeva otkriti 60 do 70 posto počinitelja kaznenih djela i naglasio kako se u takvim slučajevima nikada ne može računati na 100 postotni učinak jer neka djela počine osobe iz drugih krajeva, pa i strani državljani. Govoreći o prometu Opašić se dotakao prometne kulture ili bolje rečeno nekulture u poštivanju prometnih propisa. Unatoč mnogim preventivnim policijskim akcijama još uvijek ima vozača koji se ne pridržavaju propisa i na taj način ugrožavaju ostale sudionike u prometu.

Sutra djeca posjećuju policiju

U kasnijem razgovoru Krulčić i Opašić složili su se kako na sigurnost utiječe suradnja građana i policije, te kako bi se prilagodbom javnog prijevoza potrebama građana rasteretile prometnice, a time dodatno smanjio broj prometnih nezgoda. Opašić je na kraju rekao kako se sutra u Policijskoj postaji u Pazinu održava dan otvorenih vrata kada će pazinski mališani posjetiti policiju. Ondje će razgledati policijska vozila, a krim-tehničar će im demonstrirati neke istražne radnje. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter