Suradnja Istre i Republike Italije na zavidnom nivou

Istarski župan Valter Flego sastao u sjedištu Županije s generalnim konzulom Republike Italije u Rijeci Renatom Cianfaraniem
Istarski župan Valter Flego sastao u sjedištu Županije s generalnim konzulom Republike Italije u Rijeci Renatom Cianfaraniem

Istarski župan Valter Flego sastao u sjedištu Županije s generalnim konzulom Republike Italije u Rijeci Renatom Cianfaraniem s kojim je razgovarao o suradnji Italije i Istarske županije. Flego je nakon sastanka izjavio da je Istri izuzetno važna suradnja s Italijom te da ju treba i dalje nadograđivati.

- O tome najbolje svjedoči podatak, kazao je, da od ukupno 320 europskih projekata koje provodi Istarska županija, s Republikom Italijom je realizirano ili je u fazi realizacije ukupno 88 projekata, dok je samo s regijom Veneto ostvareno čak 19 projekata. Jasno je kolika je važnost naše suradnje s Italijom stoga je i to bila jedna od tema našeg razgovora s naglaskom na sve buduće projekte kroz program Italija-Hrvatska odnosno natječaj koji se priprema, kazao je Flego.

Istaknuo je da će se sutra u Veneciji sastati s predsjednikom regije Veneto s kojim će konkretnije razgovarati o budućoj gospodarskoj suradnji.

- Želimo talijanskim poduzetnicima i gospodarstvenicima prezentirati naše potencijale te ih izvijestiti o svim mogućnostima koje im se kod nas pružaju, kazao je Flego, dodajući da će između ostalog prezentirati i prazne poduzetničke zone i hale koje bi mogle biti interesantne investitorima.

Konzul Renato Cianfarani rekao je da Istarska županija i konzulat u Rijeci kontinuirano njeguju kvalitetne odnose, a tome je tako, tvrdi, i zbog uspješne suradnje Istre s Republikom Italijom, kako na gospodarskom tako i na kulturnom planu.

- Sada tražimo mogućnosti kako bi još više poboljšali i proširili suradnju. Istarska županija je jako angažirana i ulaže velike napore na daljnjem poboljšanju međusobnih odnosa s brojnim talijanskim regijama. Također, kontinuirano predlaže nove projekte i u tome je zasigurno predvodnica, kazao je talijanski konzul. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ; snimio N. LAZAREVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter