Suradnja Istarskih toplica i Obrtničke komore

Potpisivanje ugovora o suradnji (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Potpisivanje ugovora o suradnji (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Ugovor o poslovnoj suradnji između Obrtničke komore Istarske županije i Istarskih toplica potpisali su jučer predsjednik Obrtničke komore Mario Paliska i ravnatelj lječilišta Vedran Velenik.

Toplice će obrtnicima pružati povoljnije uvjete korištenja svojih usluga, tako će na smještaj dobivati oko 25 posto popusta, na sve usluge terapije 15 posto, a na sve vrste masaža, usluga u Poliklinici Sv. Stjepan i Centru ljepote 10 posto, dok su usluge terapije uz uputnicu besplatne. Pravo korištenja ovih povoljnosti imaju obrtnici koji uredno podmiruju komorski doprinos.

Interes Obrtničke komore, rekao je Paliska, je pružiti svojim članovima što više usluga kroz povezivanje s kvalitetnim partnerima, prvenstveno u okruženju.

- Korist je obostrana, povoljne usluge za obrtnike s jedne strane, promocija i veći broj korisnika za lječilište s druge, rekao je Paliska.

Plan je, najavio je, proširiti suradnju na cijelu Hrvatsku kroz projekt "Obrtnička kartica", kojim je zasad obuhvaćeno nekoliko velikih partnera.

Paliska je u Istarskim toplicama govorio i o Zakonu o fiskalizaciji naglasivši da se, kada je o ugostiteljima riječ, zauzima za odgodu fiskalizacije kao i za to da Ministarstvo obrta i poduzetništva iznađe način za subvencioniranje nabave fiskalnih blagajni.

Toplice su poznate po visokosumpornoj, radioaktivnoj i toploj vodi s 13 vrsta minerala, koja ih izdvaja od ostalih termalnih izvora i svrstava na treće mjesto u Europi pa na tome temelje osnovnu djelatnost, zdravstveni turizam i rehabilitaciju.

Ravnatelj lječilišta Vedran Velenik naglasio je da su obrtnicima u ovo doba recesije htjeli ponuditi povoljnije uvjete. Istaknuo je također da su ove godine dovršili investiciju temeljite rekonstrukcije fizikalne terapije i radove na unutarnjem bazenu s termalnom, ljekovitom vodom, u što su uložili oko 10 milijuna kuna.

Dio ove, vrlo zahtjevne investicije odnosi se i na novi sustav grijanja, odnosno hlađenja prostora terapije inovativnim sustavom korištenja topline iz otpadnih voda bazena, istaknuo je vlasnik Istarskih toplica Mirko Kliman, koji procjenjuje da je ovo prvi takav sustav u Hrvatskoj.

Potpisivanju je prisustvovao buzetski gradonačelnik Valter Flego koji je istaknuo da zdravstveni turizam ne poznaje administrativne granice.

- Buzet je poznat kao obrtnički grad, kaže se da su obrtnici druga najveća tvornica u Buzetu poslije Cimosa, poznat je po snažnoj poduzetničkoj i obrtničkoj klimi i zato mi je izuzetno drago da su Obrtnička komora i Toplice potpisali takav ugovor koji će, vjerujem, biti putokaz kako treba surađivati i što možemo svi skupa učiniti da kuna ostane u Istri, rekao je Flego.

U Lječilištu su upravo jučer slavili Majku Božju od Zdravlja, zaštitnicu Toplica, i 10. godišnjicu posvećenja kapele u Toplicama. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter