Suradnja istarskih i mađarskih poduzetnika


Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK-a - Županijske komore Pula, danas je s predstavnicima Ureda za ekonomske odnose u Veleposlanstvu Mađarske razgovarala o mogućnostima gospodarske suradnje. Voditelj i tajnik Ureda Károly Róbert Scherczer i Milán Radácsi predstavili su aktivnosti mađarskog ministarstva vanjskih poslova i vanjske trgovine u području gospodarske diplomacije, a u koje je uključena i tamošnja gospodarska komora, priopćio je Damir Sirotić, direktor Komore.

Jedna od konkretnih aktivnosti je osnivanje Nacionalne trgovinske kuće u Osijeku koja djeluje kao dio mreže agencija kojima se želi uspostaviti suradnja i podrška mađarskim tvrtkama koje žele poslovati u Hrvatskoj. Agencija je na raspolaganju i hrvatskim tvrtkama koje su zainteresirane za plasman roba i usluga u Mađarsku, ali i svim zemljama u kojima je agencija otvorila svoje urede.

Mađarski poduzetnici pozvani su na međunarodni sajam brodske opreme Pula Boat Fair u listopadu 2016., kao i na poslovne susrete, dok bi se Nacionalna trgovinska kuća trebala predstaviti u pulskoj komori.

U sklopu boravka u Istarskoj županiji predstavnici Veleposlanstva Mađarske posjetit će tvrtku Oleum Maris u Vodnjanu koja se bavi proizvodnjom maslinovog ulja te Pisinium, pazinskog proizvođača suhomesnatih proizvoda. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter