Suputnike omamljivao tabletama u kavi pa ih pljackao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Serijski omamljivac kavom, 57-godišnjak iz Starih Mikanovaca, koji je operirao u vlaku na relaciji Zagreb - Vinkovci, a trenutno se nalazi u Lepoglavi zbog druge kazne, i službeno je osumnjicen za kradu koja se zbila još prije cetiri godine.

Dosjetljivi je razbojnik 7. srpnja 2007. u vlaku koji je prometovao na relaciji München - Solun ponudio kavu 48-godišnjem povratniku iz Australije, inace Petrovcaninu, koji ju je nakon prijateljskog razgovora prihvatio.

U 3.50 sati na željeznickom granicnom prijelazu Tovarnik, na izlazu iz Hrvatske, policajci su uocili omamljenog putnika koji im je samo rekao da je pokraden. Buduci da je bio dobrano drogiran, prevezen je u bolnicu u Vinkovcima. Tek sutradan policajci su uspjeli razgovarati s njim.

- U kupe mu je ušao nepoznati muškarac, koji ga je ponudio kavom nakon koje je utonuo u duboki san. Ukradeni su mu dokumenti, novac, digitalni aparat, dva mobitela, putne torbe i okopojasna torbica, cime mu je pricinjena šteta od 50.000 kuna, doznajemo od Luke Baruncica, glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske.

Razbojnik je imao šablonu po kojoj je suputnike u vlaku na relaciji Vinkovci - Zagreb i obrnuto pomno birao. Nakon što bi s njima zapoceo srdacan razgovor, nudio bi im kavu u koju je stavljao tablete Leponex ili Phenobarbiton. Nakon što bi žrtve padale u nesvijest, krao bi im putne torbe, novcanike, isprave i druge vrijedne stvari.


Osumnjiceni služi kaznu u Lepoglavi

Osumnjiceni 57-godišnjak je ispitan u Policijskoj upravi varaždinskoj jer se trenutno nalazi u zatvoru u Lepoglavi zbog izdržavanja kazne za drugo kazneno djelo. Za razbojstvo je predvidena kazna zatvora od jedne do deset godina.


Prije cetiri godine omamljeno nekoliko putnika

Tijekom 2007. u vlaku je omamljeno nekoliko putnika. Prva žrtva bila je 57-godišnja Kata P. iz Vinkovaca, a druga 43-godišnji Goran R. iz ?akova.

Kad je vlak stigao na kolodvor u Zagrebu, ?akovcanina nitko nije mogao probuditi pa je pozvana Hitna pomoc koja ga je odvezla u bolnicu. I on je ostao bez dokumenata i novca zajedno s novcanikom u kojem su se nalazili.

Kao treca žrtva spominje se 28-godišnji Marijan K. iz Slavonskog Broda koji je pokraden 10. studenoga 2007.


Podijeli: Facebook Twiter