Suputnica poginula

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvadesetogodišnja Ivana Obad iz Dubrovnika poginula je u stravicnoj prometnoj nesreci koja se oko podne dogodila na autocesti Zagreb - Rijeka, na cvoru Bosiljevo 2. Stradala je kao suvozacica u Ferrariju kojim je upravljao 26-godišnji Marin Colak, jedan od najboljih hrvatskih automobilista.

Colak je snažnim Ferrarijem vozio iz smjera Zagreba prema Rijeci, a netom prije kobnog izlijetanja s ceste Ferrari je udario u rubnik, vinuo se u zrak i u trenu zapalio. Letio je sedamdesetak metara i onda pao na travnatu površinu široke ledine uz autocestu.

Još dok je auto bio u zraku, Colak je ispao iz Ferrarija, što mu je u konacnici i spasilo život. Za mladu djevojku nije bilo spasa; izgorjela je u automobilu. Automobilist Colak je odvezen u karlovacku bolnicu te je, kako doznajemo, iz teške nesrece izašao samo s lakšim ozljedama.

Razlog izlijetanja s ceste tek treba utvrditi buduci da se usporedno s Colakom kretao drugi sportski automobil, Nissan 350Z, za cijim je upravljacem sjedio Dalibor Opacak. No, 33-godišnji Opacak, inace strastveni ljubitelj brzine iz zagrebacke Dubrave, amaterski vozac koji nema trkacu licencu, nije bio raspoložen za razgovor niti je htio govoriti o nesreci. Neslužbeno doznajemo da je odmah nakon nesrece podvrgnut alkoskopiranju, no bio je negativan.

Policija sumnja da su se dva automobila tijekom vožnje okrznula, no je li bilo tako utvrdit ce se tek vještacenjem obaju vozila. A što se tice Ferrarija, od njega je doslovce ostala neoštecena samo registarska tablica ZG - MARIN. Svi ostali dijelovi automobila, masivni kotaci, vrata i motor razletjeli su se na desetke metara od tocke (s)udara.

Hoce li za daljnju istragu biti od pomoci slike s video nadzora autoceste nismo uspjeli doznati, ali postoji velika vjerojatnost da ce videonadzor pokazati položaj dvaju automobila neposredno prije cvora Bosiljevo 2.


Podijeli: Facebook Twiter