Suputnica: Horvatincic bio za upravljacem jahte

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Anica ?erde Dilber, suputnica Tomislava Horvatincica na motornoj jahti kojom je zagrebacki poduzetnik skrivio pomorsku nesrecu s dvoje poginulih talijanskih nauticara, izjavila je u utorak pred istražnom sutkinjom zagrebackog Županijskog suda da je Horvatincic u trenutku sudara s talijanskom jedrilicom bio za upravljacem jahte, a ona pored njega.

Anicu ?erde Dilber ispitala je sutkinja Vera Polak Presecki na zamolbu šibenskog Županijskog suda na kojem se vodi istraga protiv Horvatincica.

Po izlasku iz suda nakon 45-minutnog iskaza, 35-godišnja Horvatinciceva suputnica prošla je pored novinara bez zaustavljanja, a na upit da kaže što se tragicnog dana dogadalo, rekla je da nema komentara.

No, branitelji osumnjicenog Horvatincica Velimir Došen i Branko Baica kazali su da je pred sutkinjom izjavila da je u trenutku sudara poduzetnik bio za upravljacem svoje jahte, a ona kraj njega.

Zagrebacka sutkinja je, osim ?erde Dilber, ispitala još cetvero svjedoka, medu ostalim i clanove njezine obitelji koje je telefonom zvala nakon nesrece u kojoj je 16. kolovoza u blizini Primoštena poginuo talijanski bracni par Salpietro.

Za srijedu je zakazano saslušanje još cetiri svjedoka, trojice iz Hrvatinciceve Hoto grupe te zagrebackog procelnika za prostorno uredenje Davora Jelavica kojega je Horvatincic navodno nazvao odmah nakon nesrece.

Horvatincicevi branitelji ocekuju da ce nakon saslušanja posljednjih svjedoka njihov branjenik biti pušten na slobodu jer više nece postojati opasnost od njegovog utjecaja na svjedoke, a što je bio razlog odredivanja pritvora.

No, s druge strane, zastupnica talijanske obitelji, rijecka odvjetnica Anamari Laškarin, nedavno je zatražila da se Horvatincica zadrži iza rešetaka zbog ucestalog ponavljanja prometnih prekršaja, a što, kako je rekla, potkrepljuje policijsko izviješce po kojemu je kontroverzni poduzetnik u posljednjih desetak godina pocinio 30-ak prometnih prekršaja, uglavnom zbog prebrze vožnje.


Podijeli: Facebook Twiter