Supružnicima uvjetne kazne zbog napada i prijetnje

Općinski sud u Bujama (M. SARDELIN)
Općinski sud u Bujama (M. SARDELIN)

U mjestu Kostanjica kraj Grožnjana prije više od četiri godine izbio je sukob supružnika Petra i Ivane Vračarić s Aldom Vizintinom zbog neisplate plaće. Sukob je završio ozljeđivanjem Vizintina, a nedugo zatim uslijedili su telefonski pozivi između Ivane Vračarić i Aldove supruge Senade koji su kulminirali prijetnjama, odnosno prijetećim SMS-ovima. Sud je sudio supružnicima Vračarić za pokušaj protupravne naplate u jednom, a Ivani Vračarić i Senadi Vizintin zbog prijetnji u drugom postupku.

Supružnici Petar Vračarić (36) iz Čakovca i Ivana Vračarić (35) iz Vukovara nepravomoćno su osuđeni na bujskom Općinskom sudu na kazne zatvora od po godinu dana, ali uvjetnim osudama na tri godine zbog kaznenog djela pokušaja protupravne naplate iz ožujka 2009. godine na području Grožnjana. Supružnici su proglašeni krivima jer su 30. ožujka 2009. godine oko 16 sati kod Grožnjana u mjestu Kostanjica sačekali Alda Vizintina te ga je Petar verbalno napao i psovao. Od Vizintina je tražio da mu odmah isplati plaću zahtijevajući da odmah ode u banku po novac.

Ivana je Alda napala metalnim ključem i nekoliko puta ga udarila po ruci i grudima. Njezin suprug Petar Alda je gurao prema njegovom automobilu te ga nekoliko puta udario šakom u glavu. Vizintin je uslijed udaraca pao na tlo gdje su ga supružnici nastavili udarati nogama nanijevši mu brojne lakše ozljede. Na kraju im Vizintin ipak nije isplatio traženi novac.

Sud je presudio da Aldo Vizintin može svoj imovinskopravni zahtjev za naknadu štete od 200 tisuća kuna riješiti pokretanjem parnice. Supružnici Vračarić su pak dužni podmiriti troškove kaznenog postupka u iznosu od sedam tisuća kuna. (M. SARDELIN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter