Supermoto se vraca u Porec

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porec uz Buzet sasvim sigurno zaslužuje status grada oktanskih sportova. Osim brojnih automobilskih utrka razlicitih disciplina koje se tradicionalno održavaju na Poreštini, ovaj ce vikend na parkiralištu sportske dvorane Žatika dobiti i dvodnevnu motociklisticku utrku s bodovanjem za prvenstvo Hrvatske.

Rijec je o supermotu, disciplini koju je gotovo dotukla ekonomska kriza, a koju u život, bar što se našeg poluotoka tice, vraca novosnovani moto klub "Istra Porec" koji broji dvadesetak clanova.

"Ideja o utrci nastala je zbog želje da Istra ima svoje natjecanje u državnom prvenstvu te kako bi mlade potaknuli da se ukljuce u ovaj uzbudljiv sport. U travnju smo, u partnerstvu s AK Skok racing, organizirali pozivno natjecanje u sklopu poreckog motorshowa i isto je polucilo uspjeh dobivši pohvale od vozaca i publike, stoga smo se sada odlucili na zasebnu manifestaciju s bodovanjem za državno prvenstvo", kazao nam je tajnik kluba Vedran Cvek dodavši kako rade na dovodenju medunarodnog Alpe Adria prvenstva vec dogodine.

Posjetitelje ocekuju uzbudljive supermoto vožnje najboljih vozaca Hrvatske i susjednih zemalja, medu kojima se posebno istice Dejan Opet, višestruki prvak Hrvatske, zatim Jurica Cebovic, Antonio Kossi, Luka Matušic i drugi.



Iako nisu potvrdeni, najavljeni su i vrhunski slovenski motociklisti s iskustvom u svjetskom supermoto prvenstvu. S njima ce snage odmjeriti i nekolicina istarskih vozaca. Najviše se ocekuje od najbolje rangiranog Josipa Rajkovica (EMK Buzet), prvaka Hrvatske iz 2007. godine i trenutno drugog u poretku aktualnog prvenstva, no sasvim sigurno ce se sa zanimanjem pratiti nastupi Porecana Viliama Krizmana, Vilima Beletica, Igora Voštena te Gordana Bosanca koji je ujedno i konfigurirao stazu okarakteriziranu kao brzu s vrlo atraktivnim "prljavim dijelom".

Osim supermoto utrka koje ce se klasno bodovati za HMS kup i Open, natjecat ce se i 15-ak skuteraša iz Hrvatske i Slovenije. Takoder, svoje ljepotice, ali i vozacko umijece pokazati ce istarski Vespisti te freestyleri koji ce u pauzama zabavljati publiku.

Organizator se pobrinuo i da mladi nelicencirani vozaci dobiju priliku za bavljenje ovim sportom.

"U suglasnosti sa savezom, omogucit cemo nastupe amatera u supermoto i skuter disciplinama pomocu jednodnevne promotivne licence. Nije potrebno niti klupsko clanstvo, vec jedino vozacka dozvola, zaštitna oprema i adekvatan motocikl", tvrdi Cvek. (K. TADIJIC)

Program

Manifestacija zapocinje u subotu od 12 sati kada su na rasporedu slobodni treninzi po disciplinama. Osim uživanja u freestyle majstorijama, posjetitelje ocekuju promotivne cijene kod izlagaca motocikala i motopreme, te izložba trkacih motocikala. Potom ce od 22 sata u Cocktail baru Epoca na poreckoj rivi uslijediti "supermoto party" do ranih jutarnjih sati. Službeni treninzi i kvalifikacije zapocinju u nedjelju u devet sati, otvorenje utrke na rasporedu je u 12 sati, nakon kojeg krecu utrke po klasama. Kraj program predvida se oko 18 sati. Cijena jednodnevne ulaznice košta 30 kuna, dok je za djecu ulaz besplatan.


Podijeli: Facebook Twiter