Supermodeli na novom Pirellijevom kalendaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Miranda Kerr, Alessandra Ambrosio, Alek Wek, Isabeli Fontana, Helena Christensen i Karolina Kurkova zasigurno su neke od najpoznatijih svjetskih modela, a upravo one krase jubilarno, 50. izdanje popularnog Pirellijevog kalendara. Kalendari ove tvrtke stekli su svjetsku slavu zahvaljujući umjetničkim fotografijama ljepotica koje ga krase svake godine, za ovogodišnje izdanje neke od najljepših žena svijeta u New Yorku su fotografirali Patrick Demarchelier i Peter Lindbergh.

Kalendar će se, u limitiranom izdanju, u prodaji naći 21. studenog 2013., a za sada je na internetu predstavljeno tek nekoliko fotografija iz kalendara, kao i fotografije radne atmosfere sa snimanja.

Valja napomenuti da svake godine svjetski poznati fotografi rade Pirellijeve kalendare, pa je tako prošle godine fotografije snimio Steve McCurry, autor svjetski poznatog portreta djevojke zelenih očiju iz Afganistana koja se našla na naslovnici National Geographica iz 1985. godine. Također, na prijašnjim izdanjima kalendara radili su i slavni Karl Lagerfeld i Mario Sorrenti. (T. T.)


Podijeli: Facebook Twiter