Superioran modri stroj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvak Hrvatske napravio je veliki korak prema igranju po skupinama Europske lige nakon što je u cetvrtak u Maksimiru potpuno razbio škotskog predstavnika u prvom susretu 4. pretkola rezultatom 4:0. Od prve su minute igraci trenera Jurcica dominirali susretom, nizali prilike pred golom gostiju i na kraju izrešetali mrežu iza Kelloa.

Pocelo je u stilu utakmica Prve HNL. Dinamo je odmah zagospodario travnjakom stjeravši škotskog predstavnika pred vlastiti gol. Ovako napadacku igru "modri" su okrunili vec u 5. minuti. Sammir je probio dvojicu suparnickih igraca na desnoj strani ubacivši loptu na drugu vratnicu gdje ju je Mandžukic glavom poslao u mrežu za erupciju oduševljenja na dobro ispunjenom Maksimiru.

U 20. minuti Carlos je ubacio s lijeve strane za grckog napadaca u redovima "modrih", ali je njegov udarac golman gostiju Kello odbio u korner. Samo tri minute kasnije Morales se odlucio na udarac s više od 20 metara, lopta je preletjela Kelloa, ali se spustila na gredu. U 35. minuti bilo je 2:0. Akciju je s desne strane ubacajem na suprotnu stranu poceo Tomecak, a nakon šuta Sammira Kello je kratko odbio za grckog napadaca koji s pet metara šalje loptu u praznu mrežu. Do poluvremena je još Morales zaprijetio iz slobodnog udarca, dok gosti u prvih 45 minuta nisu nijednom pucali prema Butini.

Pocetak nastavka opet je protekao u inicijativi domacih igraca, a gosti su preko Santane u 52. minuti prvi put zaprijetili Butini. No, na odgovor Dinama nije trebalo dugo cekati, Vrdoljak je manirom rasnog strijelca s ruba kaznenog prostora po treci put svladao gostujuceg golmana. Nakon toga uslijedile su prilike Papadopoulosa i Mandžukica, a potom je u 60. minuti Bišcan glavom, na ubacaj iz kornera, povisio na 4:0. Mogli su odmah potom Papadopoulos i netom ušli Kramaric još jednom zatresti mrežu gostiju, no nije bilo prave koncentracije u završnici.

DINAMO: Butina, Etto (od 18. Tomecak), Bišcan, Barbaric, Carlos, Sammir (od 60. Kramaric), Vrdoljak, Badelj, Morales (od 76. Calello), Mandžukic, Papadopoulos.

HEARTS: Kello, Jonsson, Bouzid (od 46. Black), Zaliukas, Wallace, Goncalves, Santana (od 81. Novikovas), M. Stewart, Palazuelos, Obua, Nade (od 58. Glen).


Podijeli: Facebook Twiter