Super je što je novi Potter mracan!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posjetitelji pulskog kina Valli, uz one u još nekoliko vecih hrvatskih kina, imali su u cetvrtak ekskluzivnu priliku da medu prvima pogledaju film "Harry Potter - Darovi smrti 1. dio".

Nasuprot bojazni jedne kolegice, koja je cula da je film strašan horor, to nimalo ne smeta grupi 12-godišnjih školskih prijatelja iz OŠ Fažane koje smo zatekli uoci pocetka prve projekcije u 16 sati ispred kina. Štoviše, najmladi od njih, Antonio Fioretti, koji ima 11 i pol godina (dakako, naglasio je tih "pola godine"), upravo to voli. Dakako, procitao je sve romane te odgledao sve dosadašnje filmove o Harryju Potteru.

- Zadnji mi je film bio najbolji jer je mracniji u odnosu na one prethodne, koji su nekako bili više djecji. Super je što ce i ovaj novi biti mracan, kaže Antonio, polaznik 6a razreda OŠ Fažana, koji kao i ostala djeca, za razliku od odraslih, horore doživljava kao zabavu, a ne kao prijetnju i šok nakon kojeg nema mirnog sna.



Najstariji u ovoj grupi Fažanaca, 13-godišnji Ilija Julardžija (7b razred iste škole) tvrdi da je Daniel Radcliffe odlican glumac, ali ga još nije vidio u nekom drugom filmu, vec samo u ulozi Harryja Pottera. Lukas Belušic kaže da je njemu, osim Harryja, najdraži lik profesor Dumbledore, dok je Nikoli Kramaru najdraži Harryjev prijatelj Ron Weasley.

Njihov kolega iz razreda, 12-godišnji Dario Baškarad, došao je prije godinu dana iz Njemacke, gdje je i sve filmove o Harryju Potteru odgledao na njemackom jeziku. No, Dario je u godinu dana brzo svladao hrvatski jezik. Baš jucer slavio je svoj 12. rodendan. Njemu je najbolji prizor iz svih dosadašnjih filmskih nastavaka dio kad Harry Potter prica sa zmijom na njenom jeziku.

Rodendan je u cetvrtak, ali 11., imala i Sara Magdalena Majstorovic, ucenica 5a razreda OŠ Šijana. Ona nam je rekla da voli samo gledati samo filmove o Harryju Potteru i da nije citala romane spisateljice J. K. Rowling o mladom carobnjaku. Njena školska kolegica Petra Ostojic dodala je, pak, iskreno: "Ja ne volim citati!"

Pucajuci od dobre energije, puni uzbudenja uoci najnovijeg nastavka sage o njihovom filmskom junaku, mlade Fažance pred samim ulazom u kinodvoranu pitam: "'Ce bit' dobar film?"

- Daaaa, odgovaraju svi u glas. Naš pulski "Nijemac" Dario, dobro informiran, dodaje da ce drugi dio "sedmice" biti još bolji jer ce Harry ubiti negativca Voldemorta. Mi njemu, pak, prenosimo rijeci voditeljice kina Tanje Milicic da ce "sedmica", odnosno drugi dio "Darova smrti" najvjerojatnije biti prikazan ovog ljeta u Areni, u sklopu pulskog filmskog festivala.

Inace, vecinu posjetitelja prve projekcije u 16 sati cinili su 12, 13 i 14-godišnjaci, gotovo svi bez roditelja, tek uz pokojeg odraslog filmofila. Dvorana nije bila popunjena do posljednjeg mjesta, što i ne cudi, s obzirom na ne baš najzgodniji popodnevni termin i radni, odnosno školski dan.

No, vec je druga projekcija, ona u 20.40 sati, bila skoro rasprodana vec tri sata prije pocetka novih avantura Harryja Pottera. Naime, blagajnica kina Jasmina rekla nam je u 17.30 sati da je, od ukupno 209 mjesta, ostalo svega još 30 slobodnih karata. Ne treba sumnjati da ce predstojece vikend-projekcije biti sigurno - rasprodane.


Podijeli: Facebook Twiter