"Super je, da i Pula ima klizalište"

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

U subotnje prijepodne pulsko je klizalište na Karolini ugostilo desetak djece, od onih osnovnoškolske dobi koji su na klizaljkama već snalaze "kao veliki" do vrtićkih mališa koji su prve korake na ledu radili uz pomoć "pingvina".

Kako doznajemo od Stanka Čačinovića iz pulskog koturaljkaškog Inline kluba jučer je na otvorenju klizališta bilo oko 300 ljudi, a danas veću gužvu očekuju nakon ručka, u popodnevnim satima.

Na klizalištu smo susreli i prijateljice Alesiu, Teu i Sandru, iz 5b razreda škole Vidikovac, koje su još čekale svoje prijateljice Martu i Enu. Kako su nam ispričale oduševljene su time da i u našem gradu imaju gdje klizati, a kako su već klizale na Verudeli i rivi lanjskih godina, na ledu se već osjećaju "kao kod kuće".

Od Čačinovića doznajemo da se klizalište otvara u 10 sati i radi sve do ponoći. Ulaz košta 25 kuna za 45 minuta, s tim da se, ukoliko nema gužve, to može i produžiti. Stoga, isplati se doći u dijelovima dana kada je posjetitelja zapravo najmanje. Inače, jutarnji termini uglavnom su rezervirani za školsku djecu koja će dolaziti u grupama.  

U sklopu klizalište bit će, doznajemo, organizirana i škola klizanja, a svi zainteresirani moraju se javiti na klizalište, kako bi se napravile grupe. Klizalište ostaje otvoreno do 10. prosinca, a ukoliko bude interesa, i dulje. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter