Super-G u Kitzbühelu: Pobjeda Svindala, Kostelić 24.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je 24. mjesto u super-G-ju koji je danas vožen za Svjetski kup u austrijskom Kitzbühelu. Kostelić je za pobjednikom Akselom Lundom Svindalom zaostao 1,82 sekunde.

Svindal, koji je pobijedio u tri od četiri super-G-ja ove sezone, bio je najbrži na popularnom Streifu s vremenom 1:14.48, drugi je bio Austrijanac Matthias Mayer sa zaostatkom od 13 stotinki, a treći Talijan Christofer Innerhofer koji je za pobjednikom zaostao 40 stotinki.

Današnjim rezultatom Kostelić je osvojio sedam bodova, u ukupnom poretku je na petom mjestu s 484 bodova, a u poretku u super-G-ju 25. s 25 bodova. Prvi je u ukupnom poretku i dalje Austrijanac Marcel Hirscher koji danas nije vozio super-G sa 935 bodova, drugi je Svindal koji je došao na 847 bodova, a treći je Amerikanac Ted Ligety koji ima 736 bodova nakon što je u današnjoj utrci zauzeo 6. mjesto.

U poretku super-G-ja prvi je Svindal sa 380 bodova, drugi je Talijan Matteo Marseglio sa 209 bodova, a treći Mayer sa 196 bodova.

Sutra je u Kitzbühelu na rasporedu spust. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter