Sung Min Hong potpisao na dvije godine

A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr
A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr

Nogometna subota protekla je u znaku nastupa reprezentacije protiv Portugala, na "Drosini" ionako prve promjene najavljuju tek sljedećeg tjedna. Hoće li biti ohrabrujućih novosti? Teško je reći, no s obzirom da je u tijeku povratak prvog operativca Michaela Glovera, neke dvojbe sigurno će biti razriješene…

Zasad smo tek iskamčili potvrdu da bi u Pulu trebao stići i 21-godišnji veznjak Derrick Mensah iz Gane koji je proteklu polusezonu proveo u norveškom Haugesundu, odakle je stigao iz Češke, točnije Banika iz Ostrave. Sakupio je i dva nastupa za Ganu na U-20 Afričkom kupu 2013, nakon čega je privukao pažnju madridskog Atletica, ali se tamo nije uspio izboriti za priliku.

U međuvremenu je dvogodišnji ugovor potpisao Korejanac Sung Min Hong, s obzirom da je u probnom roku zadovoljio apetite stručnog stožera.

- Znam da je ovdje nedavno igrao Woon koji je dobar igrač, ja bih htio steći takvo iskustvo i pokazati više od njega. Igram na poziciji iza napadača, volim asistirati, ali i zabijati. U Dubravi sam na proljeće postigao dva gola, u Puli priželjkujem barem pet. Momčad mi se zasad sviđa, kao i trener koji je zabavan i ljubazan prema nama igračima - ukratko će 23-godišnji Hong koji je u godinu dana u Hrvatskoj (Lučko, Dubrava) svladao osnovne termine, "dobar dan" i "vidimo se", ali je s engleskim i dalje "na vi".

Dok je Korejanac sad i službeno u kadru, ostali igrači na probi i dalje se dokazuju, izuzev Ivana Novoselca koji je prije tri dana napustio pripreme. U momčadi i dalje nema Darka Mišića, a jučer su još Žižić i Trojak boravili na terapiji kod fizioterapeuta Marjanovića. Ostali su odradili dva treninga, jutarnji taktički u dvije grupe (obrana-napad), te večernji s nešto više igre. Nedjelja je slobodna. (D. RAMIĆ-KOVAČIĆ)

 

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter