Suncokret o utjecaju medija na rast i razvoj djece

Roditelji će se upoznati s načinom dekodiranja reklamnog sadržaja (A. MUSEMIĆ)
Roditelji će se upoznati s načinom dekodiranja reklamnog sadržaja (A. MUSEMIĆ)

U prostorijama udruge Suncokret danas je predstavljen projekt "Čujem, vidim, učim - Medijski kompetentna obitelj" koji udruga provodi u suradnji s Dječjim vrtićima Pula i pazinskim Dječjim vrtićem "Olga Ban".

Projekt će se provoditi putem radionica za roditelje predškolske djece s ciljem educiranja i informiranja o utjecaju medija na rast i razvoj predškolske djece te razvijanja svijesti o važnosti komunikacije s djecom o medijima i medijskom sadržaju. Važnost projekta prepoznala je i Istarska županija koja ga je financijski podržala u okviru javnozdravstvenog prioriteta "Podrška obitelji".

- Roditelji će se na radionicama upoznati s rezultatima akcijskog istraživanja utjecaja medija na socijalne vještine djece predškolske dobi provedenog 2012. godine u vrtiću Monte Zaro, procesom učenja kod djece, prednostima i opasnostima elektroničkih medija te njihovom utjecaju na djecu, rekla je prilikom predstavljanja voditeljica projekta Andrea Bileta.

Dodala je da će se, također, roditelji upoznati s načinom kako analizirati i dekodirati reklamni sadržaj u medijima, važnošću svakodnevne komunikacije s djecom te komunikacije s djecom o medijskom sadržaju. Na konferenciji je istaknuto da se nadaju što većem odazivu roditelja u ova, kako je rečeno, zahtjevna vremena i za roditelje i za djecu.

Ovaj pilot-projekt će se u Puli provoditi do lipnja 2014., a od rujna do prosinca u Pazinu, i to kroz 12 ciklusa radionica. Svaki ciklus sadrži dvije radionice u trajanju od dva sata, a satnica će se prilagođavati prema određenoj grupi roditelja. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter