Sunce se proteklog tjedna poigralo nama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sad ga ima, pa ga nema. Tu i tamo ga vidiš, pa se od njega sakriješ. Kad ga ima previše - boli glava. I obrnuto, kad ga nema, glavobolja je neminovna. Dakako, rijec je o Suncu, koje se ovog tjedna s domacima i gostima na ulicama, trgovima i poljima igralo skrivaca. Njegovo imanje pa nemanje, kombinirano s oblacima, vjetrom i kišom - osiguralo je stalno pronte dodatke - od kišobrana i kapa, preko naocala do marama.

U svakom slucaju, i prošli je tjedan na našim ulicama, barem što se stila tice, dopuhao sve osim dosade. Bilo je tu i cizama, tenisica i japanki. Debelih zimskih jakni i šorceva. Kratkih, dugih i medurukava. Svima po volji ili, kako bi susjeda Kata rekla: "Ma tko šiša vrijeme? Nosiš sve ono što ti je cisto i ispeglano!"

No, u mirovanju pegli i mašina za rublje još cemo kratko uživati. Uskoro starta ljeto, a s njime i manje-više poznata obuca po formuli - kratko i još krace, usko i još uže. Naravno, i što prozracniji, prirodni i tanji materijali. Do tada, po volji vam mogu biti i cizme, al' jednako dobro pašu i japanke. (N. ORLOVIC RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter