Sunčano uz prolazno pogoršanje vremena

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Iako se mnogi vesele produženom vikendu, koji mnogi planiraju provesti i u prirodi, sve se češće može čuti kako zapravo vremenska prognoza za 1. svibnja i nije baš obećavajuća. Nakon kiše i vjetra koji nas prate posljednja dva dana, već jučer se u Istri vrijeme smirilo i podarilo obilje sunčanog vremena. Kako prognozira Istramet, puhat će uglavnom slab vjetar, a dnevne temperature zraka porast će iznad 20 stupnjeva Celzija.

Prema trenutnim prognostičkim modelima stabilno vrijeme očekuje nas i danas, dok nas za sutra, na sam Praznik rada, meteorolozi Istrameta najavljuju promjenjivo proljetno vrijeme.

- Prevladavat će djelomice sunčano vrijeme, poslijepodne i navečer uz porast naoblake. Postojat će i mogućnost kiše, naročito na Učki i Ćićariji u poslijepodnevnim satima. Najviše sunčanog vremena očekuje se prijepodne i sredinom dana na zapadu i jugu Istre, kazao nam je Petar Radovan iz Istrameta.

Temperature zraka zadržavat će se u okvirima prosječnih za ovo doba godine i neće se značajnije mijenjati. Isto vrijeme očekuje nas i u subotu, s nešto više sunčanog vremena, dok je u nedjelju ponovno moguća jača naoblaka i nešto padalina. (K. T.)


Podijeli: Facebook Twiter