Sunčani Hvar: Imenovan povjerenik predstečaja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tvrtka Sunčani Hvar danas je izvijestila da je Nagodbeno vijeće za povjerenika u postupku predstečajne nagodbe nad tom tvrtkom odredilo Anči Bašić te da je donijelo rješenje o privremenoj mjeri temeljem koje je Sučanom Hvaru deblokiran račun.

Doneseno je rješenje o privremenoj mjeri kojom se nalaže Fini da zastane s postupcima ovrhe i osiguranja koji su pokrenuti nad društvom, te je u skladu s tim rješenjem danas izvršena deblokada žiro računa Sunčanog Hvara. Ta privremena mjera traje zaključno s 26. svibnja ove godine, navodi se u obavijesti koju je tvrtka objavila putem službenog registra propisanih informacija (SRPI), kojega vodi Hanfa i dostupan je na Hanfinim internet stranicama.

Žiro račun Sunčanog Hvara je 8. travnja blokirala Porezna uprava temeljem rješenja o ovrsi kojim se traži naplata poreznog duga. Uprava Sunčanog Hvara je taj dan, 8. travnja, uputila zahtjev Financijskoj agenciji (Fina) za pokretanje postupka predstečajne nagodbe, a radi osiguranja dugoročne financijske stabilnosti i profitabilnog poslovanja.

U zahtjevu za pokretanje predstečajne nagodbe, koji je objavljen na web stranicama Fine, Sunčani Hvar je naveo da mu ukupne obveze na dan podnošenja zahtjeva iznose 618,1 milijun kuna te da zapošljavaju 216 radnika. Nagodbeno je vijeće pozvalo Sunčani Hvar da do 26. svibnja dopuni svoj prijedlog, odnosno da dostavi potrebnu dokumentaciju, kao što su izvješće o financijskom stanju i poslovanju, planovi financijskog i operativnog restrukturiranja, izvješće ovlaštenog revizora, itd. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter