Sumrak optužila Milanovica za obiteljsko nasilje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dva i pol mjeseca prije izbora kampanja je ušla u novu fazu medusobnim optužbama zastupnica SDP-a i HDZ-a. Na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama najjaci je adut povukla HDZ-ovka ?urdica Sumrak, bliska prijateljica Jadranke Kosor, koja je predsjednika SDP-a Zorana Milanovica dovela u vezu s obiteljskim nasiljem.

Prvo je ujutro premijerka Kosor pozvala stranke i udruge da "ne dopuste da na izbornim listama budu nasilnici". Dalje od toga nije išla. Zastupnica SDP-a Mirela Holy nešto kasnije bila je konkretnija. "Puno zastupnika dobilo je velik broj anonimnih informacija o osobama iz HDZ-a za koje se govori da su bile privedene u policiju zbog obiteljskog nasilja. Ne želim je imenovati, jer je rijec o anonimnim dojavama, ali radi se o jednoj osobi iz HDZ-a", izjavila je Holy.

Ne zna se na koga je mislila, ali cinjenica je da je Branimir Glavaš 2008. rekao da je osjecki zastupnik HDZ-a Dragan Kovacevic obiteljski nasilnik. Kovacevic je tužio Glavaša i dobio odštetu u iznosu 13.600 kuna.

Kad su novinari Nove TV pitali ?urdicu Sumrak o izjavi SDP-ove zastupnice, HDZ-ovka je prešla u protunapad. - Imam informacije s kojima nerado izlazim, njihov visoko pozicionirani predsjednik stranke navodno je isto sklon nasilju, rekla je Sumrak u kameru Nove TV. Jasno je bilo da aludira na Milanovica, ali njegovo ime nije željela izreci. (D. C./NL)


Podijeli: Facebook Twiter