Sumrak novinarstva: Tjednik Forum prestao izlaziti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon Vjesnika i Nacionala i tjednik Forum prestao je izlaziti. U zadnjem broju uredništvo se odjavilo riječima: "Prijatelji i čitatelji, ovo je posljednji broj tjednog magazina Forum. U proteklih 11 mjeseci dali smo sve od sebe i uživali raditi novine za najbolju publiku u Hrvatskoj. Hvala i sretno!"

Uprava je poručila: "Nažalost, iako je Forum zadobio povjerenje čitatelja te unatoč pozitivnom trendu naklade i čitanosti, trenutačni opći gospodarski kontekst, koji prisiljava većinu oglašivača na smanjeno investiranje u marketinške aktivnosti i oglašavanje, ne dopušta nastavak izdavanja koje bi bilo financijski opravdano."

Forum je pokrenut na jesen prošle godine. Redakciju su činili iskusni novinari Večernjeg lista. Tko će se od njih vratiti u Večernji list, vidjet će se. Spominjala se mogućnost da Forum poživi makar još malo po principu radničkog dioničarstva, no nije se dogodilo.

 - Porazno je da jedan ozbiljan, analitički tjednik bez senzacionalizma ne može, kako vidimo, opstati. Situacija u tiskanim medijima toliko je nepovoljna da se vlast, Ministarstvo kulture, mora suočiti s problemom - upozorava Zdenko Duka, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva. (S. PAVIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter