Šumonja u New Yorku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski umjetnik Bojan Šumonja predstavit ce se 4. do 18. studenog u galeriji MC u New Yorku samostalnom izložbom "What has our fight given us?" ("Što je nama naša borba dala?").

Njome se, piše u pozivnici, upozorava na izdvajanje citata jedne socrealisticke pjesme iz konteksta, cime ona postaje "drugo ime za rezultat svih dosadašnjih globalnih i individualnih procesa koji su nas definirali svojim sadržajima, vibracijama i posljedicama i tako nas ucinili onim što jesmo sada".

"Vrsti borbe koja je vodena u odredenom trenutku korespondira i njen rezultat: ako je bitka bila svjetovna, rezultat ce biti angažirani rad s uporištem u sadašnjosti, a ukoliko je bila duhovna onda ce on biti vrlo osoban, intimistican i bezvremen", zakljucuje se u najavi izložbe.

Šumonjine radove pulska je publika imala priliku vidjeti u sklopu rujanske likovne manifestacije "Tu smo" Muzeja suvremene umjetnosti Istre te na izložbi Multimeridijan '10 "Znakovi vremena" koja je u organizaciji HDLU-a Istre postavljena još u petak u Multimedijalnom centru Luka.

Bojan Šumonja diplomirao je pri odjelu skulpture Likovne akademiji u Veneciji u klasi prof. Tramontina. Od 1987. clan je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Izlagao je na više od 200 skupnih i 80-ak samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Živi i radi u Puli.


Podijeli: Facebook Twiter