Sumnjive aktivnosti na Gmailu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kompanija je tijekom jucerašnjeg dana polako zapocela s uvodenjem nove mogucnosti servisa e-pošte Gmail, a koji ce korisnike izvijestiti o sumnjivim aktivnostima unutar njihova racuna.

Korisnici servisa Gmail i dosad su mogli vidjeti zapis posljednje prijave na servis, no stavka se prikazivala na dnu stranice i mnogi je nikada nisu ni primijetili. U Gmailu su odlucili da trebaju otici još jedan korak dalje i svaku sumnjivu aktivnost odsad ce korisnicima servirati na vrhu stranice u vidu upozorenja oznacenog crvenom bojom.

Racunima sa sumnjivom aktivnošcu Google ce ispisati poruku sadržaja "Warning: we believe your account was recently accesed from:", uz prikaz zemlje iz koje se pristupalo racunu. Priložena poveznica odvodi korisnika na detalje o pristupu njegovom racunu.

Prema navodima na službenom blogu, pod sumnjivom aktivnošcu prvenstveno se smatra prijavljivanje u sustav iz jedne zemlje te nakon nekoliko minuta prijavljivanje iz neke s drugog kraja svijeta ili ako se primijeti da korisnik s jednom IP adresom pristupa razlicitim racunima na Gmailu te im mijenja zaporke.


Podijeli: Facebook Twiter