Sumnjičili ga za krađu pa ga oteli i istukli

Otetom muškarcu prijetilo se i pištoljem (Arhiva)
Otetom muškarcu prijetilo se i pištoljem (Arhiva)

S po godinu dana zatvora, kaznom koja im je zamijenjena radom za opće dobro na slobodi, na Općinskom sudu u Puli su, zbog protupravnog oduzimanja slobode na okrutan način, nepravomoćno kažnjena dvojica Puljana D. K. (36) i D. V. (30) te 39-godišnji A. Z. iz Zagreba. Kazneno djelo za koje su proglašeni krivima trojica su na suđenju i priznala, a počinili su ga još 8. srpnja 2013. godine. Tog su dana, oko 15.15 sati, u jednom kafiću u Galižani prvookrivljeni D. K. i drugookrivljeni A. Z. prijetnjama i nasiljem primoravali žrtvu I. B., da prizna da je provalio u stan 39-godišnjeg A. Z. tražeći da mu vrati ukradene predmete i novac.

Prijetnje lomljenjem

Nakon prijetnji da će ga polomiti i porazbijati cijeli kafić ukoliko ne prizna krađu pozvali su ga da ide s njima do osobe koja ima dokaze da je on provalio u stan 39-godišnjeg A. Z. Zbog straha je I. B. pošao s njima, ušao u automobil Chrysler u vlasništvu prvookrivljenog D. K. a vozeći se prema Puli, po Partizanskom putu, D. K. i A. Đ. i dalje su htjeli od njega izvući priznanje za provalnu krađu što je I. B. negirao. Potom su zaustavili Chrysler u jednoj slijepoj ulici okruženoj visokim raslinjem pa je prvookrivljeni D. K., koji je izišao i šetao oko automobila, pozvao mobitelom 30-godišnjeg Puljanina D. V.

Za to vrijeme I. B. je sjedio zaključan u Chrysleru u kojemu je na mjestu suvozača ostao A. Z. koji je i dalje uporno tražio od njega da prizna i vrati mu ukradeni novac i druge predmete. Nakon kraćeg vremena pridružio im se 30-godišnji D. V. koji je zajedno s A. Z., uz prijetnje udarao žrtvu šakama po glavi dok je ovaj sjedio u Chrysleru. (Marica KOŠTA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter