"Summer Tune" - novi singl i spot Irene Giorgi

Irena Giorgi (D. MEMEDOVIĆ)
Irena Giorgi (D. MEMEDOVIĆ)

Nakon nedavno objavljenog albuma prvijenca "Ena's", Irena Giorgi objavila je novi singl "Summer Tune" i prateći videospot. Riječ je o instrumentalnoj pjesmi u kojoj glazbenu melodiju potpisuje njen suprug Mauro Giorgi, dok aranžman potpisuju oboje. Pjesma "Summer Tune" nastala je prošlog ljeta u trenucima instrumentalnih improvizacija uživo koje su ujedno i prepoznatljvost njihovih koncertnih nastupa. Dosad se kroz mnoge singlove Irena iskazala kao vokalistica, no ona ujedno vlada povećim brojem instrumenata kao što su klavir, harmonika, udaraljke, ali i flauta.
 
Pjesmu čini sjetna melodija arhaičnog zvuka koju donose flauta i gitara. Igra mistične flaute i Maurovih gitara vođene se karakterističnom looping tehnikom kojom Mauro vlada svirajući najlon gitaru, bas i beat box. Riječ je o nasnimavanju glazbenih motiva i fraza uz reprodukciji istih čime se gradi aranžman pjesme. Live looping inače je temelj koncertnih solo nastupa Irene i Maura.
Videospot "Summer Tune" snimljen je u siječnju u pulskom klubu Uljanik. Snimatelji su Zoran Burazerović i Zlatko Gotovac. (Z. A.)
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter