Šumberac: Dečki napreduju iz treninga u trening

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Današnjom kup-utakmicom protiv Splita i juniori pulskog prvoligaša kreću u proljetni dio sezone. Nakon toga, već u subotu nastavljaju s prvenstvenim izazovima, kao deveta od dvanaest momčadi juniorske Prve HNL, s 14 osvojenih bodova iz 12 utakmica u kojima su, vele redovni svjedoci, zaslužili i pokoji bod više.

- Bio je to period upoznavanja i uigravanja, pri čemu su dečki iz treninga u trening ostvarivali znatan napredak, pogotovo na planu igre. Zaista rezultatski učinak ne otkriva pravo stanje, jer u većini utakmica bili smo dominantni, protiv jačih momčadi u najmanju ruku ravnopravni, a podatak da smo vodećoj Lokomotivi u dvije utakmice ''otkinuli'' četiri boda govori u prilog kvaliteti kadra kojim raspolažemo – potvrđuje trener juniorske momčadi, Valdi Šumberac.

Nesrazmjer između prikazane igre i ostvarenog bodovnog učinka Šumberac pripisuje problemu realizacije, što se može iščitati i iz brojke od svega 13 postignutih golova u 12 utakmica.

- To nam je realno najveći nedostatak i na njegovom ispravljanju smo radili pred nastavak sezone. Stvarali smo u prvom dijelu puno situacija i prilika, čak sam bio zadovoljan igrom prema naprijed, ali taj završni udarac nam je nedostajao. Pritom smo dobar dio sezone zbog ozljede odradili bez Ivora Ljubanovića, koji je prošle godine bio najbolji strijelac lige, što nipošto nije zanemarivo – kaže Šumberac. (D. RAMIĆ-KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter