Suludo je u ovoj situaciji od trenera tražiti borbu za Europu

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Trener Istre 1961 Igor Pamić pokrenuo je u ponedjeljak "lavinu", direktno prozvao riječki tandem, sportskog direktora Roberta Rubčića i menadžera Marija Rubešu, da mu nisu doveli željena pojačanja, već neke druge igrače o kojima on nije znao ništa. Prilično neuobičajen istup za jednog trenera, ali Paminjo je između ostalog i poznat po tome da "nema dlake na jeziku". O tom smo pitanju stoga kontaktirali prozvanog Roberta Rubčića.

Sportski direktor pulskog prvoligaša javio se u utorak po povratku iz Svetog Martina na Muri.
- Otišao sam tamo dan prije momčadi kako bih se na licu mjesta uvjerio da je sve u redu i mogu reći da sam zadovoljan uvjetima u kojima će trener Pamić i igrači raditi idućih dana. Tereni su kvalitetni, objekti u kojima će biti smješteni također, zaista su uvjeti za rad idealni - rekao je Rubčić.

To je očito bio i razlog zašto sportskog direktora nije bilo na "Drosini" u trenutku kad su igrači odlazili put Svetog Martina na Muri. No, osim o razgledavanju uvjeta za trening prve momčadi Istre 1961, sportskog direktora smo prvenstveno nazvali da prokomentira rečenice trenera Igora Pamića u kojima je nedvosmisleno okrznuo upravo njegov rad i izbor igrača.

- Doista ne bih komentirao te izjave trenera Pamića. Popričao sam s njim i razumijem njegovu nervozu, brine se jer se prijelazni rok već zahuktava, jer je vremena za pripreme jako malo. Prvenstvo je već pred vratima, a mi tek slažemo igračku križaljku. I s te mi je strane razumljiva njegova nervoza, a sad, kako će čelnici kluba shvatiti te njegove izjave, to prepuštam njima.

Međutim, kao osoba koja je direktno odgovorna za realizaciju prijelaznog roka, Robert Rubčić morao se odrediti i po pitanju nekih igrača.


- Svi smo se u klubu nadali da ćemo daleko brže dovoditi igrače, ali ne ide tako lako. Ide dosta sporo, a neki nam igrači otkazuju dolazak u posljednji trenutak, iako je prethodno sve bilo dogovoreno. Tako nam je i stoper iz Čilea nedavno otkazao, predomislio se neposredno pred dolazak u Europu. To su razlozi zbog kojih se nije ostvarila ona moja najava da ćemo do odlaska na pripreme imati još šest novih igrača. (R.CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU



 


Podijeli: Facebook Twiter