Šulic i Hauser ugovorili prvi album

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mladi su, zgodni, uspješni i talentirani, a nisu nerdovi - zvuci kao pocetak sinopsisa neke americke tinejdžerske lakoprobavljive drame o uspjehu, ali jok, prica je to iz našeg sokaka.

Na Luku Šulica i Stjepana Hausera slobodno se može nakalemiti etiketa "Kupujmo hrvatsko" - Luka je Dubrovcanin, Stjepan Puljanin, a zajedno su poharali svijet "jubito" klipica svojom osebujnom celistickom izvedbom hita Michaela Jacksona "Smooth Criminal".

Doduše, želimo li biti baš posve tocni, Luka ima jednu "grešku", roden je u Mariboru i nije baš iz Dubrovnika - od tamo je njegov otac - ali kako je krenulo s karijerom ovog talentiranog dvojca, uskoro ce se Hrvati i Slovenci tuci za Luku kao što se Hrvati i Srbi tuku za Ivu Andrica.

A da je krenulo, krenulo je. Više od pet milijuna klikova na YouTubeu na njihov videospot snimljen u Puli pocetkom ove godine samo je nekako trebalo materijalizirati, unovciti. I to im je pošlo za rukom, ili celom, jer nije prošlo ni pola godine od videospota, a decki su ni manje ni više nego u utorak potpisali za Sony. I to, cini se, ugovor kakav je obicno rezerviran samo za zvijezde i etablirane muzicare, a za koji su se tukli i mnogi drugi veliki igraci.

No nešto više o ugovoru znat ce se tek 18. travnja kad Sony svijetu objavi novu vijest. Zasad je to hrvatska ekskluziva, iako se još ne zna ni koje ce se pjesme na tom albumu naci, na koliko je ugovor potpisan i sl. Decki su nam jedino posvjedocili da su im dali maksimalnu autorsku slobodu te da cinjenica da ce se album snimati u našem Morris studiju Mire Vidovica i da ce ga u Hrvatskoj, a najvjerojatnije i za regiju, producirati Menart, dovoljno govori o uvjetima.

No to nije sve, decke ocekuje i turneja s Eltonom Johnom, više nastupa u lasvegaskom Caesars Pllaceu, nastup u showu Ellen DeGeneres, ali i u showu Davida Lettermana. Pa kako sve to i je li ih iznenadila brzina kojom su se probili?

- Ovako brzo to sigurno nismo ocekivali. Možda nakon deset spotova da, ali ovako brzo ne. Ovo nas je malo zaskocilo, kaže Stjepan, koji i inace puno vise prica i odgovara na pitanja, dok je Luka rezerviraniji i ozbiljniji. Pa ce tako Luka reci da njemu na sve ovo predstoji još i završetak školovanja, no ne misli to omanuti.

Sami pregovori sa Sonyjem prošli su, kažu decki, odlicno. Sve su to bili normalni ljudi, lijepo su ih docekali i normalno s njima razgovarali. Ipak je, cini im se, presudilo to što su na neki nacin vec gotov proizvod. - Zato cemo i snimati novi spot opet u Puli, s istom ekipom. Jer zašto mijenjati nešto što je uspješno - retoricki se pita Stjepan.

A prica s Eltonom Johnom je pak prica za sebe. Jednog dana Luki se obraca dekan njegova fakulteta u Londonu i govori mu da ce mu se javiti Elton John, glavom i glasom. I doista. Priznaje Luka da mu nije bilo svejedno, ali na kraju se ispostavilo da je Elton sasvim kul lik i turneja u lipnju i srpnju je gotovo dogovorena. No, ni o njoj ne znaju puno, jer sad im je ipak album i njegovo završavanje prvo na pameti.

Zanimalo nas je na kraju i kako ce reagirati u slucaju da im se desi prica iz prvog videospota - da se popale na istog komada, za koje ne sumnjamo da ce ih biti. I cini se da se nisu najbolje dogovorili, jer dok Stjepan vice: Zajedno cemo, Luka zagovara bacanje novcica.

A obzirom da ih u daljnjoj karijeri ocekuje mnogo žena i mnogo novcica, želimo im da se oko toga pametno dogovore. Da onaj film s pocetka ove price ne ispadne triler ili nedajbože horor.


Podijeli: Facebook Twiter