Sulejmani za više predstavnika manjina u strukturama

Idris Sulejmani krenuo u predizbornu utrku (Lara BAGAR)
Idris Sulejmani krenuo u predizbornu utrku (Lara BAGAR)

Danas je u Puli prezentirana manjinska lista Idrisa Sulejmanija albanskog kandidata na listi albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine na predstojećim parlamentarnim izborima u Republici Hrvatskoj. Sulejmani je istaknuo da će kao saborski zastupnik zagovarati nultu stopu tolerancije na diskriminaciju prema manjinama, ubrzano provođenje zakonskih akata i propisa koje se odnose na prava nacionalnih manjina te da će se boriti za bolje financijske i materijalne uvjete svih asocijacija nacionalnih manjina radi očuvanja kulturne baštine, tradicije, običaja i nacionalnog identiteta.

- Potrebno je povećati zastupljenosti predstavnika nacionalnih manjina u državnim strukturama i javnim poduzećima, identificirati probleme koji onemogućavaju ostvarenja prava nacionalnih manjina te ću se aktivno uključiti u predlaganje novih zakonskih akata vezanih uz prava nacionalnih manjina, rekao je.

- Tu sam da uđemo u Sabor i branimo interese svih manjina, posebice albanske, istaknuo je Sulejmani koji očekuje širu podršku albanske nacionalne zajednice koja će njegovim izborom u Hrvatski sabor dobiti mogućnost uklanjanja administrativno-birokratskih barijera, osiguravanja funkcioniranja pravne države i vladavine prava, postizanje kvalitetnijih vjerskih prava te uspostavu boljih veza s matičnim državama nacionalnih manjina. (Lara BAGAR)

 


Podijeli: Facebook Twiter