Sukobi u Kairu: 16 poginulih i 200 ranjenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Broj poginulih u nasilju, uključivši i islamističke pristaše egipatskoga predsjednika Mohameda Mursija, u blizini Sveučilištu u Kairu porastao je na 16, a ranjeno je 200 osoba, objavila je državna televizija izjavu glasnogovornika ministarstva zdravstva. Pozivajući se na sigurnosne izvori, rekao je da su se prosvjednici sukobili sa snagama sigurnosti te da se čula pucnjava.

Egipatska vojska oklopnjacima osigurala TV

Egipatski vojnici u oklopnjacima osigurali su u srijedu studija državne televizije u Kairu, objavili su sigurnosni izvori.

Dok se približava istek roka u kojem bi vojska trebala stupiti na scenu i preuzeti kontrolu nad političkim institucijama, izvor je rekao da su zaposlenici koji ne sudjeluju u emitiranju programa napustili zgradu televizije.

Istovremeno, vojska je na svojem službenom Facebook profilu prenijela da članovi glavnog stožera upravo razgovaraju s religijskim i političkim čelnicima te predstavnicima mladih.

- Glavni stožer oružanih snaga trenutno razgovara s brojnim vjerskim, nacionalnim, političkim čelnicima i predstavnicima mladih... Čim sastanak završi, glavni stožer izdat će priopćenje, piše na Facebook profilu.

Vojska je također objavila da nije odredila rok za objavu priopćenja ili govora o preuzimanju kontrole nad zemljom, iako je vojni izvor ranije najavio da će to učiniti po isteku roka, oko 17 sati. (Hina, foto REUTERS)


Podijeli: Facebook Twiter