Sukobi i granatiranje u predgrađima Damaska

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sirijska vojska u četvrtak je granatirala nekoliko pobunjeničkih uporišta diljem zemlje, posebno predgrađa Damaska, izvijestio je u četvrtak sirijski Opservatorij za ljudska prava sa sjedištem u Londonu.

Prema informacijama Opservatorija u srijedu su diljem zemlje smrtno stradale 104 osobe, od čega 40 u Damasku i njegovim predgrađima. U sukobima i nasilju ondje svakodnevno smrtno stradaju deseci ljudi, prenosi Opservatorij.

U glavnom gradu Damasku snage sigurnosti u četvrtak su masovno razmještene u južnoj četvrti Zahri, nakon eksplozije automobila-bombe, u kojoj prema prvim informacijama nitko nije stradao.

No, u programu državne televizije je objavljeno da su "teroristi Al-Kaide detonirali automobil-bombu parkiran ispred zgrade Crvenog križa u Damasku, pri čemu je bilo mrtvih i znatne materijalne štete".

Snage režima Bašara al Asada bombardirale su sjeveroistočni te jugozapadni dio glavnoga grada. Istodobno se vode sukobi pobunjenika i vojnika u Erbinu na istoku zemlje, izvijestio je Opservatorij. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter