Sukobi, bombardiranja i napadi u Damasku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Damask je u srijedu bio poprište sukoba, bombardiranja i napada u četvrtima i predgrađima nastanjenima većinom Alavitima, manjinom iz koje potječe predsjednik Bašar al-Asad, izvijestila je sirijska nevladina organizacija.

Automobil-bomba je eksplodirao u noći u četvrti Kadam, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava koji se oslanja na široku mrežu militanata i liječnika, dodajući da "prve informacije govore o jednoj mrtvoj osobi".

U četvrti Maze, u kojoj se nalaze veleposlanstva i sigurnosni centri, u minobacačkoj paljbi ubijena su tri civila a ranjeno 12 osoba.

Službena agencija Sana pripisuje "teroristima" (termin koji režim koristi za ustanike) odgovornost za tu minobacačku paljbu na "sektor 86". Pogodili su jednu kuću i kolektivni taksi s putnicima, usmrtivši najmanje tri civila.

"Sektor 86", poput četvrti al-Vurud u predgrađu Kudsaje na koju su u utorak navečer bačene tri bombe usmrtivši 19 civila, nastanjena je većinom Alavitima, ogrankom šijizma kojemu pripada predsjednik Bašar al-Asad.

U četvrti Barze, na sjeveroistoku glavnog grada, sudac Ijad Nadue ubijen je u srijedu u eksploziji automobila ispred svoje kuće. "Teroristi su ostavili eksplozivnu napravu u automobilu suca i aktivirali eksploziju na daljinu", ističe službena agencija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter