Sukob zbog srednjeg i tri prsta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U mjestu Suvaja kod Zadra 50-ak razvojacenih branitelja na dan obilježavanja 15. obljetnice "Oluje" napalo je srpske povratnike koje su zatekli u kaficu Monaco. Jedan je gost kafica ozlijeden, a pricinjena je znatna materijalna šteta. Vlasnik Monaca Rade ?ukic u telefonskom razgovoru rekao je da su gosti sjedili u kaficu kada je cestom prolazila kolona od 30-ak automobila u kojima su bili branitelji.

"Išli su prema spomeniku ubijenom hrvatskom branitelju u Domovinskom ratu u Brtonji, ne bi li mu odali pocast. Kada su prolazili pored kafica pokazivali su srednji prst, a jednako su postupili i na povratku. Jedan decko koji je sjedio u kaficu na to je pokazao tri prsta i oni su odmah zaustavili automobile, nasrnuli na nas, rušili stolove, poceli nas tuci, gadati stolicama te su jednu ženu i decka bacili na pod. Nakon desetak minuta stigla je policija i onda su otišli.

Da nije stigla policija, bojim se pomisliti što se moglo dogoditi. Sramotno je da i danas moramo ovako živjeti, u strahu, bojeci se da nas netko ne napadne", rekao je ?ukic, koji je nezadovoljan i policijskom odlukom da sudionike sukoba kazni prekršajnim prijavama zbog kršenja reda i mira te smatra da je rijec o kaznenom djelu potaknutom mržnjom, jer su im vikali "ubij cetnike, idite u Srbiju...".

Službeni policijski izvještaj, pak, razlikuje se u pitanju povoda sukobu. Policija navodi da je tijekom prolaska kolone vozila u kojima su bili branitelji 31-godišnjak iz kafica podignuo tri prsta u zrak, nakon cega su se automobili zaustavili, poceo je verbalni sukob, a potom su branitelji gurnuli dva stola na pod uslijed cega su pale i dvije osobe koje su za njima sjedile. Policija ce protiv svih koji su sudjelovali u incidentu podignuti prekršajne prijave.


Podijeli: Facebook Twiter