Sukob talijanske policije i azilanata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje 35 osoba ozlijedeno je u ponedjeljak u sukobima talijanske policije i tražitelja azila koji su nekoliko sati blokirali cestu i prugu blizu Centra za prihvat migranata u Bariju, objavili su talijanski mediji.

Medu ranjenima su policajci i nekoliko prolaznika koje je pogodilo kamenje prosvjednika. Prosvjednici su kamenjem gadali i jedan autobus koji je prolazio, prenose internet stranice dnevnog lista Corriere della Sera.

Nekoliko stotina prosvjednika, od kojih su neki imali željezne šipke, blokirali su prugu velikim kamenjem. Tridesetak ih je privedeno. Promet vlakova je obustavljen i nekoliko regionalnih vlakova je kasnilo. Tijekom poslijepodneva promet je ponovno uspostavljen. Prosvjed je završio poslijepodne kada je zamjenik upravitelja policije Barija obecao da ce do srijede odgovoriit na njihova traženja.

Provjednici su ukazivali na administrativu sporost u rješavanju njihovih traženja statusa izbjeglica. Ministar unutarnjih poslova Alfredo Mantovano je tražio sankcije za izazivace nereda.


Podijeli: Facebook Twiter