Sukob s predsjednikom HOK-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Obrtnicke komore Istarske županije Aldo Ukanovic podnio je ostavku na mjesto potpredsjednika Hrvatske obrtnicke komore (HOK). Na službenim stranicama Komore objavljeno je tek da je Ukanovic podnio ostavku na osobni zahtjev na sjednici Upravnog odbora u utorak, što nam je potvrdila i glasnogovornica HOK-a Snježana Tomic. Ukanovic nam, pak, nije htio ništa komentirati, vec je rekao da ce se o tome raspravljati na skupštini Komore 18. prosinca. Dodao je da ostavku nije podnio pisanim putem te je naglasio da nije razriješen nijedne dužnosti.

I dok Ukanovic bude cekao 18. prosinca, Mario Paliska iz istarske Obrtnicke komore više nece biti predsjednik Odbora za sajmove HOK-a. Naime, on je razriješen na prijedlog predsjednika HOK-a Mate Topica.

- Žao mi je što je Paliska kao predsjednik Odbora za sajmove i druge promidžbene aktivnosti HOK-a na osobni zahtjev prekinuo sve službene kontakte sa mnom kao predsjednikom HOK-a. Ja ne mogu voditi Komoru na nacin da predsjednik jednog iznimno važnog odbora sa mnom komunicira preko zaposlenika Komore i da mi kao predsjedniku zabrani svaki službeni kontakt s njim osobno. To ne može biti nacin rada u HOK-u i cijelom komorskom sustavu i zato sam predložio Upravnom odboru da ga razriješi funkcije predsjednika Odbora za sajmove, obrazložio je svoju odluku Topic.

Iako Ukanovic jucer nije htio govoriti zbog cega su se ljudi iz istarske Obrtnicke komore našli na udaru središnjice, neslužbeno doznajemo da su Ukanovic i Paliska, nezadovoljni radom predsjednika HOK-a, otkazali Topicu poslušnost. Navodno mu zamjeraju samovoljno upravljanje HOK-om.


Podijeli: Facebook Twiter