Sukob policije i prosvjednika u Rijeci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon prosvjeda protiv Vlade RH u organizaciji Anonymousa i skupine Occupy Croatia, koji se u petak u 17 sati održao na riječkom Korzu, došlo je do manjeg sukoba s policijom, a sve je rezultiralo privođenjem 11 prosvjednika.

U prosvjedu je, po policijskoj procjeni, sudjelovalo 100-tinjak građana, a kako ističu u PU primorsko-goranskoj, skup nije bio prijavljen. U PU kažu da je dio prosvjednika bojom i grafitima oštetio pročelja zgrada u Ulici Matije Gupca, Pomerio i na Korzu, piše Jutarnji list.

Policija je intervenirala u Kružnoj ulici, kod kluba Palach, o čemu svjedoči snimka na YouTubeu. Nad tri prosvjednika primijenjena su sredstva prisile jer su se oglušili na policijsku zapovijed, kažu u PU primorsko-goranskoj. Konkretno, prosvjednici nisu htjeli predočiti osobnu iskaznicu, a prije toga navodno su uništavali pročelja.

Kako ističu u PU, jednom je policajcu slomljen prst, a kod privedenih nisu zabilježene ozljede. Protiv jedanaestorice slijede odgovarajuće prekršajne prijave.

Na YouTubeu je kasno sinoć osvanuo video pod nazivom "Policija tuče cure". Snimka prikazuje riječku policiju koja primjenjuje silu pola sata nakon jučerašnjeg mirnog prosvjeda. Prosvjednici pak u potpisu ispod videa tvrde da ih je policija bezrazložno napala. (Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter