Sukob obitelji Kontošić i Kleva zbog - garaže

Sporna parcela u Barbanu s legaliziranom garažom
Sporna parcela u Barbanu s legaliziranom garažom

Parcela od 83 četvorna metra u Barbanu, procijenjena na svega 3.112,5 kuna, postala je predmet spora i prozivanja općinskog načelnika Denisa Kontošića zbog pogodovanja svom nećaku. Kontošića je, putem pisma poslanog Glasu Istre, prozvao Marko Kleva iz Barbana, a čiji je otac Egidio ponudio 20.000 kuna za kupnju tih 83 kvadrata. Marko Kleva je pojasnio da se za istu parcelu natjecao i Marko Kontošić, načelnikov nećak, koji je ponudio 8.000 kuna.

Kupio, obnovio i legalizirao garažu

Nezadovoljan što Općina Barban nije prodala parcelu njegovom ocu već je natječaj poništila, Marko Kleva nam je poslao javni upit "bi li natječaj bio poništen da se nije javio moj otac". Denis Kontošić kaže da na području Barbana ima još okućnica u vlasništvu Općine, poput ove od 83 kvadrata, koje koriste mještani bez plaćanja ikakve naknade i nisu zainteresirani otkupiti ih kada Općina raspiše natječaj.

- Unatrag više godina pokušavali smo prodati tu malu parcelu, ali se višekratno nitko nije javljao na natječaj, niti obitelj Kleva. Međutim, čim netko nešto napravi, tada se javlja određena ljubomora. Marko Kontošić je od trećih osoba kupio trošnu garažu na toj općinskoj parceli, ali i drugi objekt na susjednoj privatnoj parceli. Bespravno izgrađenu staru garažu je obnovio i potom legalizirao pa je postala jako zanimljiva i obitelji Kleva kada smo ponovno oglasili prodaju te općinske parcele. Oglasili smo je po zahtjevu vlasnika legalizirane garaže, pojasnio nam je Kontošić.

Slijedi utvrđivanje prava vlasništva

Dodao nam je kako mu je Marko Kleva ranije rekao da je njegov otac dogovarao kupovinu predmetne stare garaže, ali se nije uspio dogovoriti. Kontošić nam veli da je razgovarao s Egidiom Klevom koji mi je ponovio da bi želio kupiti tu garažu i parcelu.

- Rekao sam mu da ćemo pričekati sa okončanjem natječaja, a ako se on i Marko Kontošić ne dogovore, tada ću poništiti natječaj, jer ne možemo prodati Klevi parcelu ispod tuđe legalizirane garaže, prisjetio se Kontošić razgovora s Klevom. (Paulo GREGOROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter