Sukob navijača: Prekršajno prijavljeno 10-ak Puljana

(Ilustracija Saša MILJEVIĆ)
(Ilustracija Saša MILJEVIĆ)

Zbog sudjelovanja subotnjoj tučnjavi navijača na Trgu slobode u Bujama uoči prijateljske nogometne utakmice Koper-Istra 1961 u Bujama, istarska policija je uhitila i privela desetak osoba iz Pule i okolice. Danas doznajemo da je bilanca sukoba troje lakše ozlijeđenih slovenskih državljana, od kojih je jedan pogođen staklom bocom u glavu.

Vinovnici incidenta, hrvatski državljani, bit će prekršajno sankcionirani na Prekršajnom sudu u Umagu zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. No, policija pokušava identificirati još nekoliko osoba koje su sudjelovale u subotnjoj tučnjavi navijača prvoligaša Istre 1961 i slovenskog Kopera, kao i utvrditi sve okolnosti događaja.

Podsjetimo, veća skupina od oko 40-ak navijača Istre oko sat vremena prije zakazanog početka utakmice doslovno je zaskočio 15-ak navijača Kopera dok su sjedili za stolom na terasi pizzerije San Leonardo na Trgu Slobode u Bujama. Prema izjavama svjedoka, veća grupa mlađih muškaraca dotrčala je na Trg Slobode, nekolicina je na glavu stavila fantomke, te je uslijedio brutalan napad na navijače Kopera. Sukob se dogodio u starom dijelu Buja, daleko od nogometnog igrališta.

Navijači pulskog kluba u Buje su došli naoružani bocama, a u okršaju s navijačima slovenskog kluba nisu se štedjeli udarci. Nakon sukoba koji je trajao kratko, Puljani su se razbježali po Bujama, a slovenske navijače je čuvala policija.

Slovenski navijači su nakon sukoba odustali od odlaska na utakmicu te su od policije zatražili da ih preprati do granice da bi sigurno otišli kućama.

Očevici tučnjave i ostali mještani zgroženi su nasiljem. (Mateo SARDELIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter