Sukob Albanaca i Srba zbog obnove kuca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedam osoba ozlijedeno je u utorak u Mitrovici na sjeveru Kosova gdje su se sukobile skupine Srba i Albanaca, izvijestila je kosovska policija.

Pet albanskih radnika i dvojica srpskih prosvjednika lakše su ozlijedeni u medusobnom kamenovanju u naselju Kroi i Vitakut (Brdani) na sjeveru Mitrovice.

Oko stotinu Srba okupilo se da  bi prosvjedovalo zbog obnove kuca Albanaca u tom dijelu grada nastanjenom vecinom Srbima, rekao je Hini glasnogovornik kosovske policije za regiju Mitrovice, Sami Mehmeti. Specijalne postrojbe policije europske misije Eulex uporabile su suzavac da  bi rastjerale srpske prosvjednike.

Policija je priopcila i da je u tom podrucju eksplodirala eksplozivna naprava te da su se culi pucnjevi iz vatrenog oružja.

Srpski izvori sa sjevera Mitrovice kažu da se nekoliko stotina Srba okupilo prosvjedujuci jer se kuce renoviraju bez suglasnosti Srba i zato što se mnogo više obnavljaju albanske kuce cime je, kako su okupljeni naveli, prekršen raniji dogovor da se obnavlja po pet srpskih i pet albanskih kuca.


Podijeli: Facebook Twiter